» طرح آمارگیری کشتار دام کشتارگاه‌های کشور

طرح آمارگیری کشتار دام کشتارگاه‌های کشور

طرح آمارگیری کشتار دام کشتارگاه‌های کشور

اطلاعات طرح در سیمابر استان گلستان

 اطلاعات طرح در درگاه ملی آمار 

 

فهرست و لینک نشریات نتایج طرح آمارگیری کشتار دام کشتارگاه‌های کشور

                نتایج طرح آمارگیری کشتار دام کشتارگاه‌های کشور

                         (  1398 و 1397 و 1396 و 1395 و 1394 و 1393 و 1392 و 1391 و 1390 و 1389 )

 

تاریخچه تولید آمار کشتار دام

جمع‌آوري و انتشار آمار كشتار دام كشتارگاه‌هاي كشور يكي از فعاليت‌هاي جاري مركز آمار ايران است كه از سال 1347 تاكنون ادامه دارد. اطلاعات آماري كه از اين طريق در اختيار برنامه‌ريزان، مسئولان اجرايي و محققان كشور قرار مي‌گيرد هرگاه با ساير اطلاعات موجود در زمينه توزيع جغرافيايي جمعيت كشور، واردات و صادرات و كشتار غير رسمي تلفيق شود، از ديدگاههاي زير ميتواند مورد استفاده قرار گيرد:

1- محاسبه عرضه سرانه گوشت قرمز به‌عنوان يكي ازشاخص‌هاي وضعيت اجتماعي و اقتصادي.

2- تخمين برخي از اقلام آماري مرتبط با كشتار دام از قبيل: پوست، روده، كله، پاچه و اندرونه.

3- تغييرات ميانگين وزن لاشه به عنوان شاخصي براي شناخت وضع مراتع كشور.

4- برنامه‌ريزي براي واردات احتمالي گوشت و توزيع صحيح آن در كشور.

از ويژگي‌هاي مهم آمار كشتار دام كشتارگاه‌هاي كشور، استمرار و سرعت انجام مراحل جمع‌آوري و استخراج آن است كه در نتيجه مي‌توان اطلاعات حاصل را خيلي سريع و در فاصله‌هاي زماني كوتاه براي برنامه‌ريزي مورد استفاده قرار داد.

اولين نشريه آماري كشتار دام در ايران كه به وسيله وزارت اقتصاد در خرداد ماه سال 1344 منتشرشد، حاوي آمار كشتار دام سال‌هاي 1338 لغايت 1343 در شهرهايي بود كه طبق سرشماري عمومي نفوس سال 1335 بيش از 5000 نفر جمعيت دشتند. از آن به بعد نيز تا سال 1346 گزارش‌هاي آمار كشتار دام توسط اداره كل آمار وزارتخانه مزبور تهيه مي‌شد تا آنكه از سال 1347 مركز آمار ايران اجراي طرح آمار كشتار دام را به عهده گرفت. جمع‌آوري آمار مزبور تا سال 1375 هر ماه از طريق مكاتبه يا مراجعه مستقيم به شهرداري‌هاي كشور انجام مي‌گرفت ولي از سال 1376 با توجه به اعلام آمادگي سازمان دامپزشكي براي همكاري، تمامي كشتارگاه‌هاي تحت پواش شبكه‌هاي دامپزاكي مورد آمارگيري قرار گرفت.

براي اجراي اين طرح پرسشنامه‌اي همراه با دستورالعمل تكميل آن، از طريق سازمان مديريت و برنامه‌ريزي استان‌ها براي تكميل در اختيار مسئولان كشتارگاه‌ها قرار مي‌گيرد. مسئولان كشتارگاه‌ها پرسشنامه هر ماه را با استفاده از آماري كه بهطور مرتب در دفتر ثبت مي شود تكميل و به سازمان مديريت و برنامه‌ريزي استان‌ها مسترد مي‌دارند. سازمان مذكور پس از انجا بررسي و كنترل‌هاي لازم، پرسشنامه‌ها را داده‌آمايي مي‌كند و در پايان هر فصل اطلاعات ثبت شده را براي بررسي نهايي، استخراج و انتشار به مركز آمار ايران ارسال مي‌دارد.

در استفاده از این آمارها لاز است به نكات زير توجه شود:

الف) اين آمار،شامل اطلاعات مربوط به كشتار دام در مناطق روستايي خارج از پوشش شبكه دامپزشكي نمي‌شود.

ب) آمار ارائه شده فاقد اطلاعات مربوط به ذبح غير مجاز در شهرها است.

پ) كشتارگاه‌هاي مجاز بخش خصوصي نيز در اين آمارگيري منظور شده است.

همكاري صميمانه شبكه‌هاي دامپزشكي، كشتارگاه‌هاي سراسر كشور و سازمان مديريت و برنامه‌ريزي استان‌ها در اجراي اين طرح، موجب تشكر است.

 

نظرسنجی

نظرشما در مورد محتوای سایت ؟

اوقات شرعی



آمار سایت

آمار بازدید
بازدید امروز: 24
بازدید دیروز: 2096
بازدید ماه:10760
بازدید سال:321073
بازدید کل:51231608